Dags att flytta hemifrån?

Jag har nu sedan ett tag tillbaka gått i funderingarna om att det kanske är dags att flytta hemifrån, jag är ju trots allt 23 år gammal och bor fortfarande hemma hos mina föräldrar. Är dock bekväm utav mig och i och med att jag är rörelsehindrad så kräver ett nytt boende lite anpassningar för att jag helt och fullt ska kunna klara av att bo och klara mig där själv. Sedan kommer ju även allt det praktiska som man först inte tänker så mycket på med att man måste fixa försäkringar, skaffa elavtal m.m. Kommer dock säkerligen få ett hundraprocentigt stöd och hjälp av mina grymma föräldrar som vanligt.

När allt fler och fler av ens kompisar flyttar hemifrån så blir det ju lätt att man hamnar lite utanför och kommer lite efter om man inte hakar på denna trend. Jag har i alla fall börjat kolla runt efter lägenheter och googlat runt och jämfört försäkringsbolag samt olika elbolag. Det är helt klart en djungel därute och mycket att sätta sig in i men jag brukar gilla att nerda ner mig i saker så jag ska nog se till att bli ”expert” även på detta, haha!

För mig som rörelsehindrat så tycker jag att det geografiska läget på boendet är av absolut största vikt då jag gärna bor centralt så jag slipper hålla på med färdtjänst eller åka kollektivt så fort jag ska handla eller göra något annat ärende. För mig som är social så är det även viktigt att bo i närheten av mina kompisar och de flesta bor som tur är rätt så centralt så det är det som jag främst spanar efter nu. Att ha vänner och föräldrar nära som rörelsehindrad innebär ju även att hjälpen aldrig är långt borta och det tycker jag känns tryggt!

Sen behöver ju givetvis lägenheten även fyllas med möbler och där tänker jag att man får prioritera det mest primära, köpa lite billigare från början och sen uppgradera efter hand när man har råd. En sak som man gärna vill lägga till på listan av sådan som är nödvändigt nu när det varit så varmt under en längre tid är ju givetvis att ha en balkong eller altan. De flesta lägenheter som jag har kikat på i stan har dock väldigt små balkonger, men bättre det än ingen alls givetvis.

Sökandet går vidare och jag hoppas att detta kan vara klart relativt snart!