Jobbelijobb!

Nytt jobb och ny man!

Nu känns det äntligen som att jag äger mitt egna liv. Jag vet att mina föräldrar menar väl, men jag är ändå 18 år och det sista åren har allt daltande känts lite förlamande. Jag vet att jag är rullstolsbunden men jag är helt klar i knoppen och kan allt klara mig själv. Självklart kan det ta mig lite längre tid att göra vardagliga saker, så som att klä på mig än en vanlig Svensson. Men jag vet att jag ändå är lyckligt lottat, jag har ju min hälsa, min familj och mina vänner.

Vi killar har det jätte kul hemma med allt spelande men jag känner ändå att det är dags att växa upp en aning och skaffa mig ett jobb. Jag har tidigare haft flera jobb, du vet sådana där kommun jobb som man inte själv väljer utan som väljs åt en, anpassar efter ens handikapp. Man blir upp hämtad på morgonen av en skåpbil som släpper av en i något bostadsområde där man ska kratta rabatter eller plocka skräp i några timmar tills man blir upp hämtad igen. Men nu när jag är en ny man har jag bestämt mig för att strunta i kommunen och  hitta mitt egna jobb. Förhoppningsvis något som jag tycker är roligt och vill jobba med i flera år. Så jag började att söka efter lediga tjänster i området och ringde runt till säker 20 olika företag. Många verkade intresserade men så fort rullstolen kom upp sa dom att tjänsten var antagligen för svår för mig på grund utav mitt hinder. Jag fick detta svar gång på gång tills jag ringde ett hundpensionat. Kvinnan på andra sidan frågade mig om jag trodde att det skulle gå att sätt fast hundkoppel någonstans på rullstolen och om en hund drog hur väl skulle bromsarna fungera. Självfallet svarade jag att det inte skulle bli några problem. Då sa hon att jag gärna fick komma förbi dagen därpå för ett möte. Vi tog en prov runda med hundarna tillsammans och det var verkligen inga problem. Jag ska redan börja jobba på måndag. Vi börjar med 50% så tar vi det där ifrån men jag är väldigt förväntansfull. Samma dag som jag fick veta att jag fick jobbet gick jag in på internet och sökte på hundleksaker och hundtillbehör för att köp på mig lite leksaker och hundgodis. Måste ju fjäska lite för mina nya vänner.