Long time no see

Hej hej hallå, 

Nu var det på riktigt länge sedan jag skrev. Av någon anledning tappade jag bara på suget på att skriva helt, kanske för att jag startade bloggen just av den anledningen; att skriva av mig. Jag antar att jag bara inte känt det behovet på samma sätt det senaste, kan nog helt ärligt säga att jag nästan glömt av att bloggen ens existerade haha. Men nu är jag tillbaka i alla fall! För stunden, för ett tag, eller kanske för all framtid; det får tiden avgöra.

Mycket som har hänt sedan 2019, inte minst corona som skakat om hela världen. Jag hade nog kunnat skriva hur mycket som helst om det, men i ärlighetens namn känner mig rätt utmattad och tömd när det kommer till Covid och jag tror de flesta av er håller med mig. Man har liksom levt konstanta nyheter på radio, tidningar och inte minst sociala kanaler i över två år nu. Diskussioner, debatter och oändligt många frågeställningar, som jag skulle vilja påstå är till största delen ofärdiga fortfarande.

Så hela denna corona-karusellen slog minst sagt hårt mot hundpensionatet, för när alla började jobba hemifrån och knappt tog sig utanför hemmet, fanns ju inte behovet av att lämna ifrån sig hunden kvar. Därför blev vi under en längre period tvungna att stänga ner helt och hållet. Det var verkligen en jättejobbig period för mig, jag trivs ju så otroligt bra där. Men jag lyckades ändå tillslut ta mig i kragen och se till att hitta en ny sysselsättning (och inkomst) tillsvidare.

Så under tiden som jag sökte alla möjliga olika jobb jag kunde hitta (utifrån de förutsättningar jag)  hade jag även i tankarna om att utbilda mig. Det är något jag sedan gymnasiet känt att jag vill göra, men har inte riktigt veta vad jag för typ av utbildning. Men jag tror ändå att det är nyttigt för oss människor att alltid utvecklas på något sätt, det är ju ändå som en slags träning, fast för vår hjärna. Det blir så lätt att vi lever på i vårt “ekorrehjul” där vi har våra fasta rutiner, som gör att vi på något sätt begränsar oss i vår utveckling.

Jag snubbla ganska direkt in på en hemsida som heter Canea.se som erbjuder flera olika sorters utbildningar och som tur var; så hade de också distansutbildningar! 

Canea.se har mycket mer än distansutbildningar med; nu när vi är tillbaka till en mer normal vardag kan man även hyra in föreläsare, vilket jag hade tyckt varit snäppet bättre än distansutbildningen jag fick. Canea.se har även en hel del andra tjänster och tycker verkligen att de är så inspirerande företag! Så ta och kolla in dem om du tycker det låter intressant på Canea.se.

Som sagt, long time no see, jag hade kunnat skriva hur mycket som helst, det är nästan svårt att veta vart man ska börja efter så lång tid. Antar att detta får bli som en nystart på livet efter corona haha. Har tyvärr inte tid att skriva mer just nu men förhoppningsvis hörs vi av snart igen! 

Ta hand om er och varandra.